FCV

Suscribirse a canal de noticias FCV
vela.cat, el canal dels navegants de vela de Catalunya.
Actualizado: hace 6 horas 5 mins

Campionat de Catalunya de Patí a Vela 2017 al CN Sant Pol de Mar

Jue, 04/20/2017 - 12:31

El proper 29, 30 d’Abril i 1 de Març es celebrarà el Campionat de Catalunya de Patí a Vela, en categories primera i segona, al Club Nàutic Sant Pol, coincidint amb la celebració del 55º aniversari del Club.

La Federació Catalana de Vela, l’Associació ADIPAV i l’Ajuntament de Sant Pol de Mar col·laboraran en l’organització del Campionat amb el Club Sant Pol de Mar. A més, enguany patrocinarà el Campionat WISKA Systems Ibérica SL, marca reconeguda i amb molts anys d’experiència en el sector naval.

Hi ha un total de quatre proves previstes amb no més de dos proves per dia i el número de proves necessàries per a la validació del campionat és d’una. Les inscripcions al Campionat romandran obertes fins el 28 d’Abril a les 17h i el preu és de 40€ per participant.   

L’entitat, presidida per Ignasi Costa Carrasco, compta amb una gran experiència en esdeveniments d’aquesta mesura i tipus d’embarcació al llarg de la seva trajectòria. Enguany serà ja el cinquè any que es celebra el Campionat de Catalunya de patinaires en les seves aigües.

El president del Club Nàutic Sant Pol, Ignasi Costa Carrasco, i el comodor de l’entitat, Francesc Pujol, es mostren entusiasmats per afrontar aquest projecte i confiats en superar els 80 participants on s’espera una gran afluència de patrons del Club Natació Badalona, del Club Mar i Vent Canet,  del Nàutic Tamariu, del Club Natació Barcelona, del Nàutic Sitges i del Marítim de Torredembarra, entre d’altres.

Una dada destacable pels participants és que els tres primers classificats de segona categoria ascendiran a primera i l’entrada en vigor serà a partir del 1 de gener del pròxim 2018.

El màxim responsable de la regata en el mar serà Joan Salvador, que ja va exercir com a tal la passada Copa Catalana celebrada el 8 i 9 d’Abril a Altafulla. D’altra banda, Manuel Pedreira serà el president del comitè de protestes i hi haurà un fort recolzament de més d’una vintena de persones que conformaran l’equip logístic.

L’Organització ha decidit fer coincidir la celebració del Campionat de Catalunya de patins sènior amb la del Trofeu Furest, que amb més de 50 edicions constitueix un dels trofeus més veterans del litoral català. El sopar del Soci d’Honor, promogut per l’Associació Adipav, tindrà lloc la nit del diumenge.

 

Anuncio_Regata Campionat_de_Catalunya patín_a_vela 2017 Sant Pol

Instrucciones Regata Campionat de Catalunya Pati_a_vela 2017

Anexo recorridos regatas Campionat_Catalunya Patin_a_Vela 2017

Inscripción Campionat_de_Catalunya Patin_a_vela 2017

 

Bon paper dels regatistes catalans a la Copa d’Espanya d’Optimist a Altea

Mié, 04/19/2017 - 13:32

20 regatistes Catalans dels Clubs CN El Balís, CV Palamós, CN Vilassar de Mar, CN Cambrils, CN Vilanova, CN Salou, CM Torredembarra, CN Garraf, del CN Arenys i GEN Roses van disputar la Copa d'Espanya Optimist celebrada al CN Altea del 13 al 16 d'abril.

La Copa d’Espanya d’Optimist va tancar la seva edició d’enguany amb un total de set proves finalitzades de les nou previstes al programa inicial.

La tercera jornada de la Copa d’Espanya d’Optimist 2017 va iniciar-se amb poc més de 6 nusos de vent, però a mida que va anar avançant el dia a la badia d’Altea el vent va anar guanyat protagonisme fins arribar als 10 nusos d’intensitat en la darrera proba de la jornada.

Un cop finalitzades les tres proves de la competició, la classificació va quedar tancada amb María Perelló, del Club Nàutic S’Arenal, al capdavant, proclamant-se així campiona de la copa d’Espanya d’Optimist 2017. El segon lloc el va ocupar Samuel Beneyto, del Real Club Náutico Gran Canaria, obtenint també la primera plaça en la categoria absoluta masculina. Finalment, el tercer esglaó del podi de la classificació general va ser per Yago Barca, del Real Club Náutico de Sanxenxo. Ian Walter, del CN s’Arenal va quedar primer en la categoria SUB13.

Aquesta va ser la classificació general dels nostres regatistes a la Copa d’Espanya d’Optimist: 

 

 • ALCOVER, Jaume, del Club Nàutic El Balís, 17º
 • CARRERE, Loïck, del Club Nàutic Vilanova, 19º
 • BATISTA, Iago, del Club Nàutic Salou, 28º 
 • MARTINEZ, Elba, del Club Marítim Torredembarra, 29º 
 • GELPI, Arnau, del Club Nàutic El Balís, 35º 
 • LLIBRE, Pau, del Club Nàutic El Balís, 39º 
 • BAENA, Miquel, del Club Nàutic Vilanova, 41º 
 • GARCIA, Nora, del Club Nàutic El Masnou, 43º
 • COSTA, Marçal, del CV Palamós, 46º 
 • DE MAQUA, Alejandro, del CN Arenys, 55º
 • LASURT, Nora, del Club Nàutic El Balís, 58º
 • RAHOLA CODINA, Mariona, del Club Nàutic El Balís, 69º 
 • NOGUERA, Pau, del Club Nàutic Vilanova, 79º 
 • PEREZ CARBO, Miquel, del Club Nàutic El Balís, 81º
 • MAS, Pablo, del Club Nàutic Vilassar de Mar, 89º 
 • SUBIRATS, Nil, del Club Nàutic Cambrils, 92º
 • RONDEAU, Max, del Club Nàutic Arenys, 108º
 • FERNANDEZ, Pedro, del Club Nàutic Garraf, 109º
 • FREYMUTH, Joel, del Club Nàutic Vilanova, 134º 
 • FONT, Pol, del Grup Esports Nàutics de Roses, 141º 

Protagonistes catalans en la Copa d’Espanya de classe Europa al CN Torrevieja

Mié, 04/19/2017 - 10:34

El podi al Real Club Náutico de Torrevieja, en categoria absoluta, va quedar tancat amb dos representants del Club Nàutic El Balís: Marc Tello i Joan Freixa, els quals també van adjudicar-se el títol nacional en Sub20 i Sub18 Juvenil.

D’ altra banda, pel que fa als èxits femenins, Mar Doreste, del Club Nàutic Port d’Aro, va emportar-se el títol de la Copa d’Espanya en categoria Sub20 Femenina. 

El Real Club Náutico de Torrevieja va acollir aquest darrer cap de setmana, del 13 al 16 d’abril la Copa d’Espanya de classe Europa. Aquesta cita va tenir lloc en el club de la Vega Baja amb un total de 45 embarcacions representant a les comunitats d’Andalusia, Catalunya i la Comunitat Valenciana.

Tot i que la boira va fer trontollar la primera jornada de la prova, les condicions climatològiques i el vent van ser favorables per dur a terme el programa previst de nou proves en les tres jornades de competició.

La representant del Club Náutico de Torrevieja, Ascensión Roca, va adjudicar-se el títol en categoria absoluta gracies als parcials de 3-6-23-12-3-3-2-7-4, sumant d’aquesta manera 28 al treure els dos pitjors resultats. El segon i tercer esglaó del podi van ser pels representants del Club Náutic El Balís, Marc Tello amb 33 punts i Joan Freixa amb 43 punts. Juntament amb Joan Freixa va quedar empatat Sergi Pérez de la Iglesia, del Club Nàutic l’Estartit, però gràcies a les seves millors puntuacions Joan Freixa va emportar-se la medalla de bronze.

Tello també va tornar de Torrevieja amb el títol de campió de la Copa en categoria SUB20, i Freixa no va ser menys i va quedar també campió en categoria juvenil SUB18. En quan a categories femenines, Roca va aconseguir la victòria en la categoria Master i Femenina. En SUB20 femení, la placa de campiona nacional atorgada per la RFEV va ser per a la catalana Mar Doreste, del Club Nàutic Port d’Aro, amb un total de 59 punts i ocupant la vuitena plaça de la general Absoluta. També destaca de Mar Doreste, la victòria parcial aconseguida en la quarta prova.

La igualtat i el nivell de la flota Europa va quedar de manifest a Torrevieja deixant-nos una classificació general molt renyida. Dobles empats amb 43 punts de Freixa i Pérez en la tercera i quarta plaça, empat amb 59 punts de Dorestes i oriol Piña (CN l’Estartit) en la vuitena i novena plaça i empat també entre el desè i onzè lloc amb Alejandro Pareja (RCN Torreviej) i Mónica Veenhoven (CN El Balís). Aquesta igualtat però, es veu reflectida sobretot quan entre el tercer i sisè lloc de la classificació només hi ha un punt de diferència.  

Campionat de Catalunya d’RS:X 2017 i Trofeu Els Salats 2017

Mar, 04/18/2017 - 13:02

Més de cinquanta-dues taules van participar en l’edició d’enguany del Trofeu Els Salats. El Campionat va tenir lloc a l’esplanada de vela del Club Marítim Torredembarra el 8 i 9 d’Abril on va haver èxit de participació, sobretot, dels patrons novells: vint windsurfistes en la categoria d’iniciació.

L’esdeveniment va acollir el Campionat de Catalunya de l’olímpica RS:X i cinquanta-dues taules de quatre classes, gairebé el doble de la de l’edició del 2016. Sense dubte, una dada prometedora per a la modalitat del windsurf: en la categoria d’iniciació, hi van participar vint regatistes —la campanya del 2016 es va tancar amb vuit debutants— que, si tot va bé, nodriran les classes més competitives de l’aparell lliure en el futur.

A Torredembarra, la primavera va obsequiar als regatistes i armadors amb dos dies de sol esplèndids, però poc vent: entre cinc i deu nusos d’austre que, en tot cas, van permetre la disputa de cinc mànegues.

Els patrons de la classe RS:X va lluitar per arribar al podi del Campionat de Catalunya del 2017 i, al final de l’esdeveniment, només dos van coronar-se amb l’or català: Toni Bonet Macias (CMA), regatista absolut —seguit de Ferran Cornudella Solé (CNEB) i Ignasi Segado Ulied (CN Bétulo)—, i Guillem Segú Giró (CNS), de la categoria juvenil —acompanyat als llorers per Ferran Garcia Querol (CMT) i Jan Sanfeliu (CMA).

En la categoria sub-17 de la classe Techno 293, Els Salats també van veure els seus campions: Ramon Batista (CNS), Laura Barea Paucirerol (CNS) i Emma Rosales (CNHV) van adjudicar-se l’or, la plata i el bronze del trofeu torrenc.

En Raceboard, el valencià Rafa Ros, Luis Camacho (CVB) i Jordi Vilurbina (CNS) van ocupar els calaixos de la taula llarga. Pel que fa a la flota d’iniciació, Bruno Gutiérrez (CNHV), Júlia Alòs Mairal (AEE Icària - CMT) i Alexander Oriol Morales (AEE Icària - CMT) van conformar el podi dels novells.

 

Font: Secretaria de classes FCV — bow GC

Podi català juvenil al Campionat d’Espanya 420

Mar, 04/18/2017 - 10:52

El passat diumenge 15 d’Abril va finalitzar el Campionat d’Espanya de la classe 420, que va tenir lloc al RCN de Vigo dels dies 9 al 15 d’Abril. Edu Ferrer i Carlos de Maqua Campions d’Espanya de 420 Juvenil i Lucas i Teo Parés tercera posició.

Amb més de 86 tripulacions vingudes de tot el territori i una nombrosa participació, l’equip català composat per 14 embarcacions va finalitzar el campionat amb uns molts bons resultats. Els campions d’Espanya absoluts son Marta Garrido i Clara Llabrés, els subcampions Maria Bover i Nacho Balaguer i en tercer lloc Maria Caba i Pilar Caba.

Els regatistes Edu Ferrer i Carlos de Maqua, del CN el Balís, van realitzar una actuació sensacional en el campionat aconseguint l’or en la categoria juvenil. Es proclamaven Campions d’Espanya juvenil sub19 i aconseguien la 5º posició a la General.

 

Pel que fa als germans Lucas i Teo Parés, del CV Blanes, també van lluitar tot el campionat per a la primera posició juvenil però finalment, a causa d’una penalització per un OCS en la vuitena prova, van endur-se el bronze i 7º posició a la General.

 

Tanmateix, destacar l’actuació dels germans Pol i Alex Marsans, del CN El Masnou, que amb només un any d’experiència en la classe van col·locar-se en la 4º posició sub17 i 22º en la General.

La resta de la flota catalana que va desplazar-se a Vigo van ser:

 • Lluc Reverte i Joan Vila, del CN Masnou, 36º posició
 • Alex Bru i el Nil Lopéz, del CN El Balís, 43º posició
 • Nacho Dávila i Javi Mestre, del CN El Balís, 45º posició
 • Sigfrid Rovira i Pau Chicarro, del CN El Balís, 49º posició
 • Gabriel i Cristina Cortes, del CN El Balís, 50º posició
 • Daniel i Oscar Vidal, del CN El Balís, 51º posició
 • Guillem Calvet i Aleix Calvet, CN Vilanova, 58º posició
 • Lucas Casañé i Marc Béjar, del CV Blanes, 59º posició
 • Carlos Insa i Ignacio Martí, del CN Balís, 71º posició
 • Iset Segura i Elisenda Rahola, del CN Balís, 75º posició

 

Addicionalment, la tripulació balear-catalana d’en Marc Llado i Jan Urquizu, del CN Vilassar, va finalitzar en el 24º lloc.

A més, paral·lelament ha tingut lloc el Campionat d’Espanya per autonomies. Catalunya ha quedat en quarta posició, per darrera de Balears, Galicia i Canàries, ja que per la falta de vent no van poder realitzar-se les semifinals i finals.

Un cop finalitzat el Campionat s’han confeccionat els equips nacionals i de classe que representaran a Espanya en les cites internacionals de l’any actual. Els representants catalans son:

Campionat del món a Austràlia i Campionat Europeu a Grècia:

 • Absolut: Edu Ferrer i Carlos de Maqua i Lucas i Teo Parés.
 • Sub17: Lluc Reverte i Joan Vila.

Campionat Juvenil Europeu a Itàlia:

 • Juvenil Sub19: Edu Ferrer i Carlos de Maqua i Lucas i Teo Parés.
 • Sub17: Lluc Reverte i Joan Vila.

 

Tot preparat per a la 30º Ruta de la Sal

Jue, 04/13/2017 - 13:02

Aquest dijous 13 d’Abril comença la 30º edició de la Ruta de La Sal amb més de 200 embarcacions y 1.300 regatistes.

La 30 edició de la regata d’altura Ruta de La Sal ha superat totes les previsions de participació i s’espera una regata plena d’emocions. Des de Port Ginesta, a Barcelona, per la versió nord de la regata; Dènia, per la versió est i Port d’Andraxt, a Mallorca, per a la versió oest. L’arribada, en totes les versions, tindrà lloc a Sant Antoni de Portmany a Eivissa diumenge 16 d’Abril.

Més de 50 equips en competició i un alt nivell esportiu s’espera per a la versió oest d’enguany, que ha tingut un alt èxit de participació a l’hora d’inscripcions.

Sense dubte, la històrica regata s’ha convertit en la regata d’altura amb índexs més alts de participació de tot el Mediterrani. 

Trofeu Els Salats 2017

Mié, 04/12/2017 - 10:48

Aquest passat cap de setmana va tenir lloc el Trofeu Els Salats 2017 al Club Marítim Torredembarra, on es van concentrar diverses classes: RS:X, Raceboard, Techno 293 i iniciació.

La classe RS:X va disputar Campionat de Catalunya amb unes condicions meteorològiques bones i una participació d’èxit.

En la última jornada del campionat va bufar un vent més fluix que el de les anteriors, tal i com ja anunciava la previsió meteorològica. Per sort, la intensitat tot i ser justa i fixada en l’eix, va permetre seguir fent més proves. Es va concloure el campionat amb un vent de migjorn i una intensitat de 5 a 7 nusos.

El cap de setmana va anar acompanyat d’un bon ambient, fair play, bones relacions entre tots els participants, acompanyants, amics i socis del Club.

Classificació RS:X Absolut:

 • Toni Bonet, del CM Altafulla, Campió de Catalunya.
 • Julia Gomez Brull, del CN El Balís, Campiona Fèmina.
 • Ferran Cornudella, del CN El Balís, Sots-campió.
 • Ignasi Segado, del CN Betulo, Bronze.
 

Classificació RS:X Juvenil:

 • Guillem Segú, del CN Salou, Primera posició.
 • Ferran García, del CM Torredembarra, Segona posició.
 • Jan Sanfeliu, del CM Atlafulla, Tercera posició.
 

Pel que fa les classes Tecnho 293 i Raceboard van competir en una regata nivell 2 amb un total de onze regatistes per classe i una lluita titànica.

 

Classificació Techno 293:

 • Ramón Batista, del CN Salou, Campió.
 • Laura Barea, del CN Salou, Sub-Campió.
 • Emma Rosales, del CN Hospitalet-Vandellòs, Bronze.

Classificació Raceboard:

 • Rafa Ros, del Sea Surf Patral, Campió.
 • Lluís Camacho, del CV Blanes, Sub-Campió.
 •  Jordi Vilurbina, del CN Salou, Bronze. 
I finalment en la classe Iniciació, no van haver masses variacions des de la primera jornada del cap de setmana. El primer lloc i definitiu va ser per Bruno Gutiérrez del CN Hospitalet-Vandellòs, seguit per Júlia Alos en segona posició i Alexander Oriol en tercera posició, tots dos del nou equip de regates de windsurf del Club Marítim Torredembarra.

Jordi Xammar i Nico Rodríguez s’emporten el bronze en 470 en el 48º Trofeo Princesa Sofía IBEROSTAR

Mar, 04/04/2017 - 13:21

Una de les regates olímpiques més importants a nivell europeu és, sense cap mena de dubte, el Trofeo Princesa Sofia IBEROSTAR, que aquest any ha celebrat la seva 48º edició.  

La badia de Palma de Mallorca es va omplir de bot a bot del passat 24 de Març a aquest 1 d’Abril per acollir a més de 600 embarcacions d’arreu del món. L’última jornada del trofeu, amb vents d’entre 17 a 24 nusos de nord-est i puntes fins a 30, va tancar la reconeguda competició de vela olímpica amb 646 embarcacions i 833 regatistes de 54 països diferents. Una edició d’èxit.

Sense cap dubte, Jordi Xammar i Nico Rodríguez, el tàndem de 470 masculí, van realitzar una competició d’alta intensitat com no podia ser d’altra manera. Desprès d’una ajustada competició van poder lluitar en la medal race, reservada per les vuit millors embarcacions de la classe, per aconseguir un podi en aquesta 48º edició. Finalment, es van pujar al podi enduent-se el bronze del 48º Trofeo Princesa Sofia IBEROSTAR en classe 470 masculí.

La flota catalana que va desplaçar-se fins la illa mallorquina va ser extensa i d’alt nivell, aconseguint una edició de rècord en un any post olímpic. Aquesta va ser la totalitat de regatistes catalans amb les seves pertinents posicions:

 

470 Masculí

 • Jordi Xammar i Nico Rodríguez, del CN Cambils, bronze en la General.
 • David i Àlex Charles, del CN El Balís, 24º posició en la General.
 • Joan Herp, del RCN Barcelona, 30º posició en la General.
 • Oriol Vila i Sergi Rivera, del CN Llançà, 56º posició en la General.

 

470 Femení

 • Bàrbara Cornudella i Sara López, del CN El Balís, 10º posició en la General.
 • Aura Miquel i Andrea Doreste, del CN Vilanova i CN Port D’aro, 20º posició en la General.

 

FX

 • Carla i Marta Munté, del CN Cambrils, 9º posició en la General.  

 

FINN

 • Alex Muscat, del CN Garraf, 13º posició General.
 • Carlos Ordoñez, del Club Vela Blanes, 41º posició General.
 • David Ordoñez, del Club Vela Blanes, 54º posició General.
 • Gerardo Seeliger, del RCN Barcelona, 56º posició General.

 

LÀSER

 • Món Cañellas, del CN Cambrils, 66º posició en la General.
 • Alberto Guillén, del CN Cambrils, 86º posició en la General.

 

RADIAL

 • Laura Oliva, del CN Torredembarra, 72º posició en la General.
 • Cristina Pujol, del CN Port D’aro, 84º posició en la General.

 

NACRA17

 • Jordi Booth i Lucy Brugman, del Club Vela Palamós i CN El Balís, 24º posició en la General.
 • Marina López i Joan Carles Tonisastre, del CN Llançà, 29º posició en la General.

 

RSX

 • Toni Bonet, del CM Altafulla, 21º posició en la General.
 • Ferran Cornudella, del CN El Balís, 58º posició en la General.
 • Ignasi Segado, del CN Bétulo, 83º posició en la General.

 

DRAGON

 • Javier Scherk Serrat, del RCN Barcelona, 2º posició en la General. 

 

Campionat de Catalunya de Làser 4.7 al Club Nàutic el Masnou

Lun, 04/03/2017 - 16:15

Bea Muro, Marcelo Cairo i Sergi Sevil Campions de Catalunya absolut, sub 18 i sub 16.

Des del passat divendres fins aquest diumenge 2 d’abril s’ha disputat en aigües del Club Nàutic el Masnou el Campionat de Catalunya de Làser 4.7. Divendres es van disputar 4 regates, dissabte no es va poder navegar per culpa dels continus plugims i diumenge es va tancar el Campionat amb 3 regates més.

Un total de 7 proves en condicions de vent de 6 a 10 nusos de component S i SW va propiciar un Campionat de Catalunya d’alt nivell amb alta participació amb més de 50 regatistes d’arreu de Catalunya. 

Bea Muro, del CN Salou, es va proclamar Campiona de Catalunya en la general absoluta i femenina. Pel que fa a masculí, Marcelo Cairo, del CN Cambrils, va ser segon de la general i Campió de Catalunya sub 18. El podi absolut com a tercera classificada el va completar Virginia Guillermo, del CN Salou. I, per últim, el Campió de Catalunya sub 16 va ser Sergi Sevil del CN Cambrils.  

 

Un llarg camí per endavant per la vela en el nou Model de Governança de l’Esport Català

Lun, 04/03/2017 - 11:17

El passat dimecres 30 de març va tenir lloc la presentació del nou Model de Governança de l’Esport Català amb la consellera de la Presidència, Neus Munté, i el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras. En l’acte, també, van participar-hi d’altres persones influents i reconegudes de l’esport català.

Aquest nou model de Governança de l’Esport Català és un pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport on s’inicia un procés participatiu amb la voluntat d’escoltar tothom. La Secretaria General de l’Esport ha posat en marxa l'elaboració d’aquest Pacte Nacional per recollir diferents propostes del sector esportiu i preparar el nou Model de Governança de l'Esport Català amb l’objectiu d’elaborar una nova llei de l’activitat física i l’esport.

Aquest procés té com a objectiu fer un recull d’opinions del col·lectiu de l’esport català per a créixer conjuntament. Federacions, Consells Esportius, Clubs, Associacions, Unions, Empreses, Directius, Tècnics, Esportistes i fins i tot persones individuals podran aportar i participar en aquest nou model.

El sector nàutic, i en concret tot el col·lectiu de vela, té un llarg camí per endavant a recórrer amb molt coneixement per aportar i de gran vàlua. Construir una societat més saludable en la qual la pràctica de l’activitat física esdevingui un hàbit diari en la vida de les persones sempre ha estat un dels valors principals del nostre col·lectiu i, a més, coincideix amb un del nou model. Tanmateix, com hem demostrat any rere any comptem amb un gran equip d’esportistes catalans d’alt nivell que competeixen a nivell internacional i hem de seguir apostant i vetllant pel seu reconeixement.

És per això, que la vela ha de ser més present que mai en el procés del nou model de governança i és el moment de transmetre tot allò que amb els anys hem anat adquirint i millorant.

Us animem a que aporteu la vostra opinió en aquest procés, per intentar entre tots construir una societat més saludable en la qual la pràctica de l’activitat física, i en concret de la vela, esdevingui un hàbit quotidià.


 .           

 

Podeu trobar tota l’informació a: http://esport.gencat.cat/ca/secretaria_general_de_lesport/proces-participatiu-per-un-pacte-nacional-de-lactivitat-fisica-i-esport.-debats-territorials/

Curs de Tècnic Esportiu en Kite Surf al CN Sant Pere Pescador

Vie, 03/31/2017 - 13:28

El pròxim 27 d’Abril es tancarà el termini d’inscripció per al Curs de Tècnic Esportiu en Kite Surf al Club Nàutic de Sant Pere Pescador.

La prova d’accés tindrà lloc el dia 6 de Maig de 11.00h a 19.00h al Club Kite Surf Sant Pere Pescador, a la carretera de la Playa de San Pere Pescador, s/n (Girona).

L’edat mínima per inscriure’s al curs de tècnic esportiu en Kite és de 16 anys i, també, cal tenir el títol de graduat en educación secundària obligatòria o haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

El format d’aquest curs combina una part del contingut presencial i una altre semi presencial, per a facilitar l’assistència als futurs tècnics de Kitesurf.

Bloc Específic / Club Kite Surg Sant Pere Pescador

Dates:

 • Presencial: 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 de Maig
 • Semi Prescencial: 22 i 23 de Maig

Bloc comú / Escola Catalana de l'Esport

Dates:

 • Presencial: 27, 28 i 29 de Juny
 • Semi Presencial: 30 de Juny i 1, 4, 5, 8 de Juliol
 • Presencial: 6 i 7 de Juliol

 

Inscriu-te aquí

Últims dies per la inscripció de tècnic de Vela- Cicle Final

Mar, 03/28/2017 - 13:39

El pròxim mes de d’Abril, començarà el Cicle Final de Tècnic d'Esport en Vela. Aquest està format per un bloc comú i un bloc específic per a les especialitats en aparell fix (Vela Lleugera i Creuer).

El contingut que es tractarà:

-       Adaptar, dirigir i dinamitzar l'entrenament bàsic i el perfeccionament tècnic en aparell fix.

-       Gestionar i coordinar els recursos materials i humans necessaris per l'activitat d'una Escola de Vela.

-       Organitzar, acompanyar i tutelar els esportistes durant la participació en activitats, competicions i esdeveniments propis del seu nivell.

Atribucions:

-       Entrenador de tecnificació en vela

-       Coordinador d'una Escola de Vela i altres tècnics

-       Gestor i organització d'esdeveniments de vela de promoció i iniciació

-       Acompanyar i dirigir a l'esportista en la competició

-       Responsable de seguretat de la navegació i de les instal·lacions esportives

Dates:

Bloc Específic / Barcelona Internacional Sailing Center

 1. Dates:
 2. Del 4 de setembre a l’1 de desembre
 3. Horari:
 4. Tardes: 17:00h a 21:30h
 5. Cap de setmana: 9.30h a 13.30h i 14.30h a 19.30h


Bloc Comú / Escola Catalana de l'Esport

 1. Del 3 d’abril al 24 de maig (dilluns, dimecres i dijous) de 16h a 21h.

 

Inscriu-te aquí.

La Federació Catalana de Vela dona la benvinguda a Dídac Costa a la seva arribada a Barcelona

Lun, 03/27/2017 - 14:21

Didac Costa, únic participant català de la regata Vendée Globe 2016-2017, la volta al món a vela en solitari, sense escales i sense assistència, i ambaixador de la Barcelona World Race 2018-19 arribava aquest dissabte 25 de març a Barcelona.

Membres de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Vela i més de 500 persones i 48 vaixells van rebre a Didac Costa aquest dissabte 25 de març a la seva arribada a la Base Oceànica de la FNOB, des d’on va partir per a la volta al món. La cerimònia de benvinguda va anar a càrrec de David Escudé, Comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i President de la FNOB; José Alberto Carbonell, Director General de Port de Barcelona; i d’una escolar, Zoé Mas, que va parlar en nom i representació de tots els aficionats.

 

 

Bomber de professió, Didac va fer realitat el seu somni a bord del One Planet One Ocean, un veler IMOCA que la FNOB (Fundació Navegació Oceànica Barcelona) va posar a la seva disposició, així com les seves instal·lacions i infraestructura.

L’experiència del primer navegant català en acabar la Vendée Globe pot resumir-se en paraules textuals com aquesta del propi Dídac Costa. “Per mi és un somni haver participat a la Vendée Globe, una cursa molt dura on el que més costa és la fatiga que vas acumulant, ja que poc a poc et vas esgotant i cada vegada costa més fer les coses. Aquesta cursa ha suposat un repte molt complicat ja que comptàvem amb pocs recursos i anàvem molt al límit, però finalment hem aconseguit acabar-la amb el cor. De cara al futur, l’objectiu és competir al màxim i els resultats ja arribaran”. Sobre la seva participació a la Barcelona World Race 2018-19, ha afegit: “Tot i que són competicions molt diferents, la Barcelona World Race em fa molta il·lusió, ja que surt i acaba a Barcelona, un fet que per a mi té un gran valor”.

Aquesta Setmana Santa, forma’t!

Vie, 03/24/2017 - 13:22

Durant la pròxima Setmana Santa es realitzaran els cursos de Monitor Col·laborador al Centre Municipal de Vela de Barcelona, al Club Marítim Torredembarra i al Club Vela Empuriabrava.

Aquest certificat Federatiu acredita al futur Monitor Col·laborador amb les competències necessàries per col·laborar amb el tècnic esportiu en la iniciació esportiva de la vela.

La durada d'aquest curs és de 49 hores lectives i 80 hores de pràctiques laborals, el contingut d'aquestes està format per tres grans àrees:

 • Coneixement tècnic d'embarcacions,
 • Rescat i salvament,
 • Metodologia i model d'ensenyament.
- Període d'Inscripció: fins el 31 de març

- Bloc específic: 10, 11, 12, 13, 14, 15 i 16 d’abril

- Horari: 09.30h a 13.30h i de 14.30h a 17.30h

- Lloc: Centre Municipal de Vela de BarcelonaClub Marítim TorredembarraClub Vela Fluvià Empuriabrava

 

Durant els caps de setmana de maig i juny, es realitzarà el curs de Monitor Col·laborador al Club Vela Mataró.

- Període d'Inscripció: fins el 5 de maig

- Bloc específic: 13, 14, 20, 21, 27, 28 de maig i 3, 4, 10 i 11 de juny

- Horari: 09.00h a 14.00h

- Lloc: Club Vela Mataró

 

Els alumnes que després de la formació de Monitor Col·laborador vulguin realitzar la titulació de Tècnic esportiu en vela, se'ls reconeixerà la part corresponent. Un pas previ és la prova d'accés de navegació, més informació, aquí.

Per a més informació sobre el curs, aquí.

Benvinguda a Dídac Costa aquest dissabte 25 de març

Jue, 03/23/2017 - 12:45

Dídac Costa arribarà a aigües barcelonines aquest dissabte 25 de març a bord del One Planet One Ocean. La previsió és amarrar a la Base Oceànica de la FNOB a la Nova bocana del port de Barcelona a les 12h del dia 25 de març.

El passat dia 23 de Febrer, Dídac va complir el somni d’acabar la Vendée Globe, volta al món a vela, en solitari sense escales ni assistència, en 108 dies en el mar.

La Fundació Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB) conjuntament amb la Federació Catalana de Vela (FCV) convidem i animem a tots els Clubs Nàutics a participar de la Benvinguda a Dídac Costa, en la navegació que farà pel sud del litoral català fins arribar a Barcelona.

Recorrerà la costa catalana i ho farà no gaire lluny de terra, per tant, sempre tenint en compte l’horari d’arribada a Barcelona, aquells clubs que ho desitgin podran acostar-se a la seva derrota per tal de saludar-lo. No podrà desviar-se ni aturar-se però segur que agrairà molt veure que la comunitat nàutica està present en la seva arribada.

Tota la comunitat nàutica s’està mobilitzant per acudir a homenatjar com es mereix al nostre navegant i, per tant, és de preveure una assistència molt nombrosa a la benvinguda d’en Dídac i el seu equip. 

Des de el Centre Municipal de Vela (CMV) sortiran embarcacions J24 per a poder gaudir d’un dels moments més esperats d’aquest inici d’any. Tots aquells abonats que vulguin participar d’aquesta sortida podran fer-ho a través de: http://velabarcelona.com  

D’altra banda, la Federació Catalana de Vela anima a tots aquells navegants que tinguin embarcacions al Port Olímpic o a altres ports a que gaudeixin d’un dia a mar fent costat al primer navegant català en acabar la Vendée Globe.

Tots a rebre al Dídac Costa, us hi esperem! 

VI edició del Trofeu Emili Lledó

Jue, 03/16/2017 - 12:20

Aquest cap de setmana el CN d’Arenys de Mar va organitzar el VI Trofeu Emili Lledó de Làser Radial, Làser Standard i Làser 4.7. La regata de nivell 2 i puntuable per la Copa Catalana va reunir un total d'11 clubs i 57 vaixells.

Dissabte es va fer un aplaçament a terra per falta de vent i finalment no es va poder realitzar cap prova.

El matí de diumenge va estar determinat per un vent garbí de 8 nusos constants que anunciava un bon dia de regata. Sobre les 11h va donar-se la primera sortida, amb una intensitat de 12 nusos estables. El recorregut realitzat va ser d’un trapezi, on es va navegar un total de 3,5 milles per prova.

La segona prova va realitzar-se amb unes condicions similars, mentre que la tercera prova només van realitzar-la els Làser Radial i els Làser Standard, degut a que el vent va rolar notablement, impossibilitant la sortida de la classe restant, els Làser 4.7.

Font: CN Arenys de Mar

Jordi Xammar revalida el títol de Campió d’Espanya a la III Olympic Week de la Comunitat Valenciana

Mié, 03/15/2017 - 10:31

Finalitza la tercera edició de la Olympic Week de la Comunitat Valenciana al Real Club de Regates d’Alacant i al Real Club Nàutic de Torrevieja, les dues seus d’enguany. La regata ha tingut una durada de quatre dies, del 9 al 12 de març, i ha estat marcada pel poc vent com a factor determinant.

La regata, tot un referent a nivell nacional i internacional, estava emmarcada dins del calendari del Circuit Olímpic Espanyol. A més, va acollir regates de deu classes diferents amb les seves corresponents categories.

La classe 470 va disputar Campionat d’Espanya a la seu del Real Club de Regates d’Alacant amb unes condicions meteorològiques que van estar marcades per una forta boira i falta de vent.

Tot i així el sumatori de les quatre jornades amb set proves disputades donaven el títol de Campió d’Espanya en classe 470 a Jordi Xammar, regatista del CN Cambrils, aconseguint cinc primers. El regatista revalidava el títol amb seu tripulant Nico Rodríguez, del RCN Vigo. 

470 Masculí:

-       David Charles Vila i Alex Charles Vila, del CN El Balís, 4º posició.

470 Femení:

-       Bàrbara Cornudella i Sara López, del CN Balís, subcampiones d’Espanya femenines.

-       Aura Miquel, CN Vilanova, i Andrea Doreste Soler, CN Port d’Aro, 3º posició.

Làser Standard Masculí:

-       Mon Cañellas i Alberto Guillén, CN Cambrils, 6º i 7º posició respectivament.

Làser Radial Femení:

-       Cristina Pujol, CN Por d’Aro, 6º posició.

-       Laura Oliva, CN Torredembarra, 12º posició.

 

Pel que fa les classes RS:X i Techno van competir per a la Copa d’Espanya. De tot l’equip català va destacar Guillem Segú que va aconseguir la 1º posició en Techno sub17.

RS:X absolut:

-       Toni Bonet, CM Altafulla, 4º posició.  

-       Ferran Cordonella, CN Balís, 8º posició.

-       Ignasi Segado, CN Bétulo, 9º posició.

-       Eduard García Querol, CN Torredembarra, 10º posició.

RS:X juvenil:

-       Ferran García Querol, CN Torredembarra, 5º posició.

-       Nicolás Forés, CN Salou, 7º posició.

-       Jan Sanfeliu, CM Altafulla, 8º posició.

-       Ferran Jurado, CN Salou, 10º posició.

Techno 293:

-       Oliva Pujol, CN Salou, 8º posició.

Techno sub 17:

-       Guille Segú, CN Salou, 1º posició.

-       Laura Barea, CN Salou, 20º posició.

Raceboard:

-       Jordi Vilurbina, CN Salou, 13º posició.

-       Luis Camacho, CV Blanes, 15º posició.

-       Laura Cabeza, CN Salou, 16º posició. 

 

La falta de vent marca el VIII Trofeu Comodor

Lun, 03/13/2017 - 13:31

Aquest cap de setmana s'ha disputat el VIII Trofeu Comodor organitzat pel Club Nàutic Garraf, que ha estat caracteritzat per la falta de vent en les dues jornades de competició.

Amb una participació de 22 vaixells, 6 per a la classe 29er i 16 per a 420, la regata s'ha viscut més a terra que al mar. Malauradament, dissabte no es va poder realitzar cap prova. Tanmateix, diumenge la flota va quedar-se en terra fins a les 13:30h en que, a causa de la poca intensitat de vent i els constants roles, que van obligar a moure fins a tres vegades la localització del recorregut.

La flota de 29er va poder disputar una prova amb unes mínimes condicions. La flota de 420 va fer un intent de regata que va acabar amb una crida general i un segon intent finalment va haver d'anul·lar-se en caure el poc vent que havia entrat.

Tot i la poca intensitat de vent i els constants roles, no va fallar l'aperitiu i el lliurament de premis. Va comptar amb la presència de la Sra. Meritxell Cornudella, en representació de la Federació Catalana de Vela, el Sr. Rafael Moron, Comodor i Vice President del Club Nàutic Garraf i Toni Rivas, Director Esportiu. 

 

Font: CN Garraf

Programa Barcelona World Race: Esports de mar

Vie, 03/10/2017 - 13:23

La Federació Catalana de Vela, l’Institut Barcelona Esports i la Fundació Navegació Oceànica Barcelona promouen, com a entitats organitzadores, diferents cursos de vela escolar per a més de 1.300 alumnes a Barcelona.

L’activitat Barcelona World Race: Esports de mar del Programa “L’escola fa esport a la ciutat”, que es va iniciar el passat 7 de febrer en la modalitat de vela,  busca conscienciar la importància del mar a les escoles de Barcelona i atreure a un públic jove i dinàmic amb molt potencial per a formar-se en disciplines nàutiques.

Els cursos que s’imparteixen apropen a l’alumnat al món de la vela, de forma directa i divertida, on gaudir és la prioritat. Així, nois d’entre 1r i 4t d’ESO aprenen tècniques i secrets del mar interactuant directament amb aquest.   

Aquesta iniciativa pretén instruir als participants de conceptes bàsics de la vela amb l’ajuda d’instructors reconeguts que ajuden, en tot moment, a donar valor afegit al programa.

A més de tenir l’oportunitat de conèixer tres disciplines diferents de vela: surf, vela lleugera i vela col·lectiva, es volen donar a conèixer les instal·lacions i els esports de mar que es practiquen a la nostra ciutat, Barcelona. Tanmateix, el projecte busca formar al professorat en l’Esport de Vela perquè puguin aplicar-lo a l’àmbit curricular.

Els Clubs adherits a aquest programa i que participen activament són el RCMB, RCNB, el CNB, el CMV, la Base Nàutica de Barcelona i l’Espai de Mar de la Barcelona. 

 

 .    

  . 

Finalitza el Campionat de Catalunya Europa per equips

Mar, 03/07/2017 - 11:09

Aquest cap de setmana el Club Nàutic Port d’Aro va acollir el Campionat de Catalunya per equips 2017, Classe Europa. Dins de la XXVIII edició de la Carnaval Race.

Les aigües de Platja d’Aro van reunir a un total de tretze equips de quatre clubs diferents: CN El Balís, CN Port d’Aro, CN El Masnou i CN L’Estartit. Tots ells van realitzar una competició d’alta intensitat i navegar en unes condicions meteorològiques complicades amb un vent fins a 25 nusos.

Desprès de completar-se dos Round Robins, la classificació general va ser determinada en l’última jornada del campionat on l’equip del Club Nàutic L’Estartit 2 es va imposar com a primer classificat. La segona posició del podi la va ocupar el Club Nàutic El Balís 1 i el bronze se’l va emportar l’equip del Club Nàutic L’Estartit 1.   

 

1er Equip Classificat Club Nàutic L’Estartit 2:

ESP-606         Òscar Pijoan               Club Nàutic L'Estartit

ESP-618         Sergi Perez                 Club Nàutic L'Estartit

ESP-652         Oriol Piña                   Club Nàutic L'Estartit

2on Equip Classificat Club Nàutic El Balís 1:

ESP-630         Marc Arrufat              Club Nàutic El Balís

ESP-674         Joan Freixa                 Club Nàutic El Balís

ESP-805         Rafael Rabasa             Club Nàutic El Balís

3er Equip Classificat Club Nàutic L’Estartit 1:

ESP-590         Carlos Manera            Club Nàutic L'Estartit

ESP-660         Salvi Borrat                Club Nàutic L'Estartit

ESP-894         Miquel Salazar           Club Nàutic L'Estartit

 

 

Amb la celebració de l’esperada entrega de premis es va donar per acabat el Campionat. 

Páginas