L´alcaldessa de Cadis, Teófila Martínez, el tinent alcalde d´Esports, Vicente Sánchez, el president de la Real Federació Andalusa de Vela, Eduardo Zalvide, i l´empresari Mikel Elorza, presenten avui dijous, 24 de juliol, a les 13 hores, en el quiosquet La Marea, en la platja de la Victòria, la 65ª edició del Campionat d´Espanya de Patí a Vela, i la 3ª edició del Campionat d´Espanya de Patin a Vela Junior, que se celebraran en la mateixa platja de la Victòria de Cadis entre el 28 de juliol i el 2 d´agost.

L´organització d´aquest Campionat nacional correspon a la Federació Andalusa de Vela, la Real Federació Espanyola de Vela, el Club Náutico Elcano i Ajuntament de Cadis.

En l´acte de presentació del Campionat estaran presents varis regatistas, entre ells, els gaditanos Ramón Calero, campió d´Espanya en les edicions de 2000 i 2001, i Rafael Ruiz, campió nacional en 2005 i subcampeón en la passada edició.

PREVISIONS METEOROLÒGIQUES
Encara faltant 5 dies per a l´inici del campionat, ja tenim previsions fiables del vent que hi haurà en la platja de la Victòria fins al dimecres. Com és normal, menys vent que en la badia, dominant el vent de ponent, d´uns 10 nusos el dilluns i alguna cosa menys per als dos o tres dies següents, que se suposen no superin els 8 nusos.
Per tant, sembla que serà un campionat per a ventolineros, guanyant punts per a la victòria la flota catalana, més acostumada a aquests vents que l´andalusa, i dóna la impressió que el temut aixequi no farà acte de presència, o almenys, segur que no fins a gairebé el final del campionat.

PARTICIPACIÓ
Sembla que les dates finalment no han tingut l´acollida esperada en la flota catalana; una llàstima ja que, com tots sabem, La Marea va organitzar en 2002 el millor campionat de la història recent del patí, i a bon segur que en aquesta ocasió no baixarà el llistó.
Animo als indecisos a baixar a Cadis, que encara estan a temps.
S´espera la participació rondant el mig centenar de patins a vela, repartits entre la flota andalusa (sobre 20 regatistas) i catalana (uns 25) i 12 juniors. Es tira en falta representació d´altres flotes nacionals i internacionals, que encara no coneixen l´atlántico espanyol i esperem que alguna vegada els vegem per aquestes aigües.

Deja una respuesta