http://www.paticatalacalafell.cat/

L’Associació Patí Català Calafell es va constituir el dissabte dia 30 de gener del 2010, per part d’un grup de calafellencs amants del patí català i de les tradicions marineres.

Els objectius de l’associació, de caire esportiu i cultural, son dos: la pràctica de l’esport del patí català i la recuperació de les tradicions marineres de la platja de Calafell, més en concret les relacionades amb les embarcacions de vela llatina.

 

Respecte al primer objectiu, pretén establir un varader a la platja i potenciar l’ús d’aquesta embarcació entre el calafellencs, ampliant l’actual flota. En aquest sentit es vol consolidar la regata de la Festa Major de Sant Pere. Apart, es vol establir contactes permanents amb altres associacions i clubs de patí català per a la celebració d’activitats conjuntes.

Respecte al segón objectiu, inicialment es pretenia recuperar per a l’any 2012 una embarcació calafellenca històrica moguda amb aquest tipus de vela. Abans d’un any des de la seva creació, hem superat amb escreix aquest objectiu. Ja tenim cinc bots que hem recuperat per a Calafell i que estem restaurant a la seu: el «Pal i Fusa» (barca de vela llatina que ja ha navegat aquest estiu que ha estat la primera embarcació avarada a La Platja de Calafell aquest segle i després de més de mig segle del darrer avarament); la «Montserrat» (barca de pesca calafellenca de l’any 1940 que estem restaurant)
la «Julieta» i l'»Elena» (barques de pesca calafellenques cedides amablement per les la famílies Sans i Camil, respectivament); el «Pàtria» (bot de salvament de l’any 1916).

L’associació està oberta a tothom que estimi la mar i la vela, i vulgui participar en la recuperació d’aquest llegat a Calafell.

 

Deja una respuesta