Barcelona presenta avui la primera regata 100% solidària, internacional i commemorativa

ADIPAV, Associació Esportiva Internacional del Patí a Vela, i la Basi Nàutica Municipal de la Mar Bella, amb la col•laboració de L’Ajuntament i el Museu Marítim de Barcelona, han presentat en el Pailebot Santa Eulàlia la Internacional Patin Sailing Cup.

En la roda de premsa, Gerard Esteva, president de ADIPAV, ressalta la important col•laboració de L’Ajuntament de Barcelona, per a fomentar i donar suport iniciatives com aquesta regata de patins catalans, embarcació genuïna de la ciutat de Barcelona, que és ambaixadora del patrimoni cultural i marítim català. El paper de Jack Vidal en la història del patí a vela juga un peça fonamental en els seus inicis, ADIPAV, amb aquesta competició, ha volgut fer un petit homenatge als seus esforços per la promoció i difusió d´aquesta embarcació.

Àngel Rincón, director de la Base Nàutica Municipal de la Mar Bella, ens relata com amb aquesta competició, el patí català torna als seus orígens, ja que en els anys 40, el patí a vela va començar la seva marxa en aquestes platges. Així mateix, declara com dos mons que poden semblar tan antagònics com són el de la vela, i aquelles persones, amb alguna discapacitat, són totalment compatibles. Activitats com la sortida al mar amb canoa i la visita al Santa Eulàlia, obriran “les portes del mar” als nens de l’associació ACIDH (Associació Catalana d’integració i Desenvolupament Humà) i als nens i joves de l’associació “Ciutat Vella”.

Xavier Trias, President del grup municipal CIU de L’Ajuntament de Barcelona, ens fa transmet el seu interès per fomentar activitats com aquesta, que formen part del sentir de la cultura de Catalunya.

Deja una respuesta