Aquest passat cap de setmana el Club Nàutic Tamariu ha organitzat la 7a edició del Trofeu Tamariu. Les condicions meteorològiques han estat de vents forts amb mar creuat que han possibilitat desenvolupar una navegació fantàstica (vegeu l’àlbum de fotos ). Dissabte gregal de 4 Bf  i diumenge garbí de 4 Bf, amb algunes encalmades puntuals inexplicables al final de la regata.

 

A la primera prova, lluita pel lideratge amb diferents intercanvis de posicions (Llop, Androide, Mambauan, Merlot i Xangó), i de cop, amb un bordo extrem, apareix en Jordiet que es col·loca primer al final de la segona cenyida fins a la línia d’arribada. El segueixen Xangó i Llop. En segona categoria la Bala Blava acaba en 10a posició.

 

Diumenge comença el dia amb forta tramuntana que va cedint el seu espai a un fort garbí. Mar molt creuat. Costa aguantar l’equilibri mentre esperem que posin el triangle. Sortida favorable a babor, però com acostuma a passar rola a la dreta en el moment de la sortida. Es produeix un petit caos de patins cenyint en ambdues amures amb vent 4 Bf i onades altes per la popa. Preciós. Ningú va prendre mal. No hi ha forats ni protestes. Dona gust navegar amb aquests patrons. Victor Depoorter arriba primer a la boia de cenyida, el segueix en Merlot i el Llop. Xangó, Mambauan i Androide van per darrera, però encara queda molta regata. Al començament de la segona cenyida el Mambauan prova sort pel costat de babor, i sona la flauta. Però una mala maniobra el deixa encara en el 4t lloc. A la tercera cenyida repeteix pel mateix costat, en Xangó el segueix, no sigui que s’escapi i li prengui el campionat. Victor volca de manera inexplicable i Merlot queda en un petit forat de vent. A la línia d’arribada primer Xangó, seguit de Mambauan, Merlot, Llop, Victor, Androide i Jordiet. Xavier Vila (2a) vuitè.

Com a resultat, el VII Trofeu Tamariu torna a Sitges, però aquest cop al Club de Mar.

Classificació 1a categoria

  1. Xangó, de Xavi Roca (Club de Mar de Sitges)
  2. Mambauan, de Jost Depoorter (Club Vela sant Antoni)
  3. Llop, de Jaume Llobet (Club de Mar de Sitges) –> Primer veterà

Primera fèmina –> Al Nair, de Lourdes Azón (Club Nàutic Masnou)

Classificació 2a categoria

  1. Bala blava, de Xavier Vila (Mar i Vent Canet)
  2. Mocs, de Gianni Ruggiero (Club Natació Barcelona)
  3. Iñigo Puig (Club Nàutic de Sitges)

En la part lúdica destacar el cremat de dissabte al vespre a les instal·lacions del club i el sorteig de regals en el lliurament de premis (compassos, mitja vela Depoorter, dodotis …i altres). La flota reconeix l’esforç organitzatiu i econòmic que fa el Club Nàutic Tamariu en la celebració d’aquest trofeu. Una prova fefaent és que cada any repetim els mateixos. L’entorn de la regata és especial: el paratge, el mar, el vent. Penseu que a la platja encara hi caben 10 patins més.

Deja una respuesta