Crònica: XAVI ROCA I IÑIGO PUIG guanyadors de la International ADIPAV CUP 2011

Fa anys, molts anys, la flota de patins de vela de Catalunya baixava l’Ebre un cop l’any. Per diversos motius aquesta tradició es va perdre, i amb ella la possibilitat de gaudir de la navegació en patí pel riu més gran de Catalunya. L’ADIPAV (Associació Esportiva Internacional de Patins de Vela), amb seu a Catalunya, ha volgut recuperar aquesta tradició i oferir als seus associats la possibilitat de fer aquesta baixada i gaudir del riu i del Delta en general. Aquest tipus de competició acull la participació de regatistes del circuit i de patinaires de lleure que veuen en el patí una manera de fer esport sense competir.

 

La regata començava dissabte 11 de juny amb un esmorzar consistent que garantís l’energia suficient per afrontar les 23 milles (40 km) de navegació del dia. 19 patins inscrits, 2 d’ells (Associació Patí català de Calafell) en format travessa per parelles, sense competir.

 

Amb vent de xaloc de 8 nusos es va donar la sortida a Amposta a la primera prova de la regata, 14 milles fins a la desembocadura del riu Ebre. El vent va acompanyar als patinaires durant tota la baixada, pujant als darrers trams fins als 12 nusos. Xavi Roca (Club de Mar de Sitges) va dominar la regata des del primer moment. A la meitat del recorregut, en Jordi Bahr (Club Nàutic Tamariu) es va acostar perillosament en diverses ocasions, va acabar segon. En tercer lloc en Jordi Cunill (Club Natació Badalona). El primer va necessitar 2h 50′ per recórrer les 14 milles (25 km). La direcció del vent va fer que el rumb predominant fos la cenyida, amb alguns trams contra el vent.

La segona prova consistia en navegar les 9 milles (16 km) que separen la desembocadura de l’Ampolla. Després d’un descans-dinar al xiringuito de Riumar es va donar la sortida d’aquesta. Balisa de desmarc vora la platja i rumb de llarg cap al far del Fangar per continuar després navegant de través fins a l’Ampolla. Alfonso Clavero (Club de Mar de Sitges) lidera la prova, escull una estratègia de navegar allunyat de la costa que el fa arribar primer al far del Fangar. L’Iñigo Puig (Club Nàutic de Sitges) també navega allunyat de la costa, però no tant. Arriba segon al Fangar, però una navegació excel·lent el permet avançar a l’Alfonso i arribar primer a l’Ampolla. L’Alfonso queda segon. L’Oriol Puig (Club Nàutic de Sitges), amb una navegació molt tècnica, va avançant posicions fins al tercer lloc.

Diumenge 12 de juny hi havia programades 2 proves més, format barlovent-sotavent. El camp de regates estava situat davant del port de l’Ampolla. Mar plana i vent de 8 nusos que va pujant  fins els 12. Ambdues les guanya en Xavi Roca, seguit de José Aznar (Club Marítim Torredembarra) i Jordi Bahr en la primera, i d’Iñigo Puig i José Aznar en la segona. En acabar les proves del dia, càrrega de patins dins del port de l’Ampolla, per la rampa.

La classificació final descartant la pitjor de les 4 proves queda així:

  1. Xavi Roca (Club de Mar de Sitges)
  2. Iñigo Puig (Club Nàutic de Sitges) primer de segona categoria
  3. José Aznar (Club Marítim de Torredembarra)
  4. Jordi Bahr (Club Nàutic Tamariu)
  5. Alfonso Clavero (Club de Mar de Sitges) segon de segona categoria
  6. Ma Antònia González (Club Nàutic de Castelldefels) tercera de segona categoria

El primer classificat de segona categoria (Iñigo Puig) passa a primera la propera temporada. Felicitats Iñigo! Has fet una bona regata i has mantingut opcions de guanyar fins a la darrera prova.

Des de l’ADIPAV agraïm la feina feta pel comitè tècnic (Rafel, Aleix, Annemie i Xavi), tot ha estat a l’hora i ben organitzat. Donem les gràcies al Club Nàutic de l’Ampolla per cedir-nos les seves instal·lacions. També agraïm la col·laboració de l’Emili de Turisme d’Amposta que ens ha facilitat tot el relatiu a l’embarcador, permisos i zones de varada. I per acabar donem les gràcies al Juanjo (restaurant LO VAPORET) per l’excel·lent esmorzar de germanor que ens va preparar, tot i que mentre esmorzàvem li van donar la notícia de que era avi per primer cop: Felicitats Juanjo!

 


Fotos (by Annemie Peeters)


 

ANUNCI

Avanç del programa:

TEMES IMPORTANTS

Us demanem disculpes per l’endarreriment d’aquesta publicació, però els permisos han estat complicats i fins a darrera hora no hem pogut garantir les zones de varada.

Deja una respuesta