Avui ha tingut inici la primera jornada de la Copa d’Europa celebrada a Sant Antoni de Calonge.
Les inscripcions s’han iniciat a les 10h del matí i han perdurat fins les 12h. La participació ha estat tot un èxit: prop de setanta patinaires de categoria sènior i una vintena de categoria júnior.
Dins la flota sènior hi ha una àmplia representativitat internacional: patinaires belgues, francesos, alemanys i valencians han acudit al campionat.

Malauradament el poc vent del principi ha estat injust amb les ganes de navegar de la flota. Això ha provocat que els patinaires romanguessin a l’espera durant prop de dues hores. Sobre les 14:00h ha entrat un vent de xaloc de força 3 – 4 i amb pics de força 5, que ha permès l’inici de la primera prova vora les 14:30h.

La primera màniga ha estat liderada, amb clara diferència respecte la resta de la flota, per Oriol Castellà, regatista del CN Sitges, el qual ha mantingut la primera posició en la segona màniga, fet que el col·loca primer de la classificació general.

Quim Esteba, regatista del CN Tamariu, ha quedat tercer en la primera màniga, i ha mantingut la constància a la qual ens té acostumats al llarg de la segona màniga assolint la segona posició. Es posiciona, per tant, segon en la classificació general.

Adrià Gabarró, que ha quedat tercer en la segona màniga, assoleix la tercera posició també en la general.

El panorama júnior està liderat per Oriol Mahiques, patinaire sitgetà, qui ha assolit dos primeres posicions en les dues mànigues, seguit d’Àlex García, del CM Torredembarra, i de Claudia Puig, del CN Sitges.

La flota ha tocat terra prop de les 18:30h, amb un esgotament evident després de l’exigència d’ambdues proves, i seguidament els regatistes han anat a dinar.

Cal destacar que el pailebot Santa Eulàlia ha navegat fins a Sant Antoni de Calonge, acompanyat d’embarcacions de vela llatina, amb l’objectiu de recolzar la Copa d´Europa de patí a Vela. Agraïm al Museu Marítim de Barcelona la seva col·laboració i predisposició.

Deja una respuesta