Abans d´ahir, dia 28 d’agost, es va iniciar el Campionat d’Europa de Patí a Vela en aigües de De Haan, a Bèlgica

El dia 27, arribava a De Haan vora les 12:00 h. de la nit l’últim grup de catalans que faltava, format per 14 juniors disposats a llevar-se l´endemà, a pesar de la son, amb moltes ganes de fer un bon inici de Campionat.

A les 10:30h del matí es van dur a terme les corresponents inscripcions i el repartiment de material de patrocini per a tots els regatistes participants.

A continuació es començaren a fer els preparatius necessaris, com una reunió entre els juniors i Oriol Castellà, regatista experimentat, que va aconsellar als més joves perquè poguessin navegar sense problemes en aquestes aigües desconegudes fins ara per la majoria d’ells.

La jornada va tenir el seu inici a les 14:00h i va estar caracteritzada per un vent del sud-oest amb una força d’entre 10 i 13 nusos aproximadament. La regata va estar marcada per un corrent fort en la primera màniga provinent del sud-oest, i cap al final de la segona màniga, degut a la baixada de la marea, va variar venint del nord-est.

En la primera màniga va quedar en primer lloc Jordi Sabater, del club de Sant Antoni de Calonge, mentre que la segona màniga va ser liderada per Quim Esteba, del CN Tamariu. Pel que fa a la classificació general quedaren empatats Jordi Sabater i Quim Esteva.

A les 19:00h tingué lloc la recepció oficial de l’Ajuntament de De Haan, on parlaren diverses personalitats, entre elles Gert Lerno, regatista belga i organitzador de la regata, qui va dedicar unes paraules d’agraïment en espanyol als regatistes catalans. L’ajuntament va posar a l’abast dels convidats un saborós pica-pica molt preuat per tots els regatistes que estaven clarament cansats i afamats.

VIDEOS:

  • Entrevista a Pitu, camioner Spain-Tir:

  • Entrevista a Gert Lerno, regatista belga i organitzador del Campionat:


  • Entrevista a Quim Esteva, regatista:


  • Entrevista a Jordi Sabater:


  • Deja una respuesta