El passat dissabte 7 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre al davant del número 39 del carrer de la Caritat es va celebrar l’anunciat homenatge a l’Antoni Soler (1927-1997), considerat el primer constructor de patins de vela en sèrie i el primer

constructor de patins júniors. Es va descobrir una placa a la façana del taller de fusteria on l’homenatjat va realitzar la seva tasca professional com a constructor de patins de vela entre l’any 1960 i el 1978.

 

 

A l’inici el Sr Sebastià Mas, Comodor del Club Natació Badalona, va agrair a la Federació Catalana de Vela, a l’ADIPAV ( Associació deportiva internacional de propietaris de patins de vela) i a l’Ajuntament de Badalona per la seva implicació en l’organització i realització de l’acte.

A continuació el Sr Esteve Ruiz, president del Club Natació Badalona promotor de l’acte, va fer una breu exposició sobre la vinculació de l’Antoni Soler i el Club. Després el Sr Joan Comajuncosa, bon coneixedor de l’historia del Patí, va fer una extensa presentació sobre l’origen i l’evolució del patí de vela i la gran aportació de l’Antoni Soler en aquest procés. Més endavant el Sr Juan Fernández, regidor d’educació, esports i joventut, va fer un breu parlament relacionant la figura de l’Antoni Soler amb la Ciutat de Badalona. A continuació la Sra Carme Torrente, Vídua de l’homenatjat , va transmetre unes paraules d’agraïment oferint la seva casa a tots els presents.

Per acabar l’acte, l’Orfeó Badaloní, entitat en que la Sra Carme té força vinculació, ens va oferir tres peces del seu repertori, va ser una magnifica manera de donar pas a un refrigeri amb cava i coca, disposant d’una estona per a intercanviar experiències i vivències personals del patí i del homenatjat entre tots els presents.

Cal remarcar també que van presidir l’acte la Sra Montserrat Salgado, regidora de cultura i ciutadania, la Sra Rosa Bertran, regidora de Promoció econòmica i el Sr Joan Mainé, Director del Museu de Badalona.

Deja una respuesta