Club de Mar de Sitges Campió de Catalunya per Equips de Club de Patí Sènior i

Club Nàutic Masnou Campió de Catalunya per Equips de Club de Patí Júnior

El passat cap de setmana, 16 i 17 de juliol, la Disciplina Patí de Vela en la seves dues Classes Patí de Vela i Patí de Vela Júnior van celebrar el seu Campionat de Catalunya per Equips de Club, el Campionat organitzat pel Club Marítim de Torredembarra ha comptat amb la participació dels Clubs de Torredembarra, Altafulla, Platja Llarga(Tarragona), Masnou, Badalona, Cubelles, Mar Sitges i Nàutic Sitges.


 

La meteorologia ha acompanyat la competició, dissabte amb vents del sud d’entre 2 i 3 Bf, i diumenge vents de l’est 2 i 3 Bf amb un fort trancat a platja que va fer que la flota de la Classe Patí de Vela Júnior es quedes a terra, desprès de las primeres series va entrar un grop i per seguretat tota la flota va tornar a terra sense haver pogut realitzar la última sèrie.

L’organització, complexa, ha estat excel·lent, tant a mar com a terra. El club organitzador ha fet un esforç addicional implantant l’arbitratge en el mar, amb jutges motoritzats que vetllaven per l’acompliment del reglament de regates.


L’equip de regates de Patí de Vela de Club de Mar de Sitges s’ha proclamat Campió de Catalunya per Equips de Club, l’equip del Club de Mar està format per Lluís Izquierdo, Xavi Roca, Alfonso Clavero, Pepín Mosquera, i com a capità en Jaume Llobet. En segon lloc el Club Nàutic Sitges format per Jordi Maré, Bernd Wunderling, Yannick Marquez, Julian Vinue i com a capità Josep Mª Robert i en tercer lloc el Club Marítim Cubelles format per Xavier Aranega, Alvaro Ferrer, Oriol Castelló, Jordi Obach i com a capità Jordi Aranega.

 

En Classe Patí de Vela Júnior el Campió ha estat el Club Nàutic Masnou format per Mª Angels Aso (capità), Alvar Aso i Oriol Barris. En segon lloc el Club Marítim Torredembarra format per Eduard Garcia (capità), Ander Bengoexea i Laura Oliva, i en tercer lloc el Club Marítim Cubelles format per Jordi Obach Jr (capità), Pol Alvarez i Emilio Murillo. Cal destacar que així com en el cas de Masnou i Cubelles els equips són veterans del patí júnior i estan força consolidats, l’equip de Torredembarra s’ha format per joves navegants d’altres disciplines que fa poques setmanes van pujar a un patí per primer cop. Una preparació exhaustiva per compte dels entrenadors del Club Marítim de Torredembarra ha fet possible assolir l’objectiu fixat de fer podi.

 

El Campionat de Catalunya per Equips de Club és una competició que organitza cada any un club diferent del nostre litoral per delegació de la Federació Catalana de Vela. La federació recolza aquesta iniciativa amb el suport material i tècnic necessari. Es tracta d’una competició que celebren aquelles Classes de vela més nombroses. El Patí de Vela i el Patí Júnior ho són, i ambdues juntes configuren la disciplina Patí de Vela. Hi ha força clubs a Catalunya amb capacitat de formar equips pel campionat. Malgrat que aquesta competició va deixar de fer-se fa uns anys, l’actual president del Club Marítim de Cubelles, i secretari territorial de Patí Júnior, en Jordi Obach, va recuperar-la de l’oblit en l’edició 2009. El format de competició és un ROUND ROBIN (de tots contra tots) de 8 equips, en la que cada equip competeix amb cada un dels 7 equips restants (7 sèries). Els equips estan formats per 5 embarcacions (3 en patí júnior) que han de procurar quedar en els primers llocs de cada una de les sèries. I per guanyar el campionat convé guanyar totes les sèries.


Fotos:

https://picasaweb.google.com/patiavela/201107172011CampionatEquipsTorredembarra?feat=email#

 

Video:

We are the champions

 

Notícia en TV3:
http://www.esport3.cat/video/3627710/poliesportiu/Campionat-de-Catalunya-de-pati-de-vela

 

Deja una respuesta