Aquest any la competicio ha tingut lloc a La Rochelle, organitzada per la AFPAV, i haig de dir que ha estat una experiencia molt interessant ja que hem tingut l´oportunitat de navegar en condicions molt particulars, que normalment no trobem en les nostres aigues. Aqui van alguns exemples:

Les regates van ser d´una durada aproximada d´una hora, relativament curtes, el que va permetre fer tres regates el primer dia, per a un total de sis regates en els tres dies de competicio. Personalment m´ha agradat aquesta modalitat ja que la regata es mes dinamica , no es fa pesada i te mes importancia la tactica de la regata que la velocitat del vaixell. El comite¨ de regates va actuar amb molta agilitat i practicament no va haver-hi temps morts entre cada regata.

La marea esta continuament pujant o baixant, el que provoca corrents que van variant la seva velocitat i adreça , dependents del cicle de la marea. El primer dia en Jacky ens va donar una classe magistral de com funcionava tot aixo.

El Dissabte va baixar la boira a meitat de la primera regata, i aqui es va quedar durant la segona. Realment va ser divertit navegar, ja que era dificil trobar les boyas, sobretot la primera cenyida perque era dificil calcular les distancies, i no duiem fars, GPS ni tan sols un basto. Mes d´un va acabar aquesta primera cenyida navegant gairebe en popa. Hi havia moments en que ens creuavem patins navegant en cenyida, en llarg i en popa; Quina conya! Adria va resoldre el problema cantant cançons durant la primera cenyida, despres va comprovar com havia arribat dalt, i en la segona ja sabia en quin punt de la canço havia de quadrar…cal tirar-li imaginacio al tema! En fi, tot els vaixells van tornar a port!

El primer dia de regates, despues de tres proves, ens vam fer una foto de grup en la platja davant del port, i com propina, ens vam donar una volta pel port vell. Es un port en el qual s´entra entre dues torres de pedra, amb una porta d´uns 15 metres d´ample, i el port es bastant petit. Va ser molt emocionant, uns quinze patins al mateix temps dintre del port, entrant en popa, arribant al fons i sortint amb multiples cenyides. Va ser un veritable miracle que tots els patins sortissin sense danys! Jordiet va fer els seus famosos equilibris davant dels espectadors, acabant la seva demostracio…*desvolcant el pati! Bravo Jordiet!

Com colofo, l´ultima regata es va programar per a les nou del mati, el que suposava tirar-se a la mar a les vuit! Finalment la sortida es va donar a les deu, i gairebe tots els regatistas van arribar a temps, uns mes desperts que uns altres…

En fi, com *podeu veure ens ho passem pipa navegant en aquest meravellos camp de regates!

En terra l´organitzacio va estar fantastica. Jaquy, la seva dona i ajudants van estar pendents en tot moment per a solucionar qualsevol problema, van posar a la nostra disposicio un servei de desdejuni diari, i van organitzar menjars i sopars en l´escola de vela. Tot va estar molt be acompanyat d´un ambient “familiar”.
Ah! L´unic “pero” va ser la qualitat de les cadires en el menjador…durant el sopar del Dissabte es van trencar tres cadires, deixant a tres traseros a terra. Despres de cinc regates els traseros no estan per a aquests menesters…encara que els seus propietaris, com bons esportistes, van reaccionar amb bon humor (els que no varem caure reaccionarem fins i tot amb millor humor).
En fi, una festa completa gracies a l´esforç de l´organitzacio. Moltes Gracies Jaquy!

Deja una respuesta