Hola a tots i totes,

Per circumstancies d´aquelles que no s´expliquen, estic amb un amic portant un barco a vela desde la Gran Barrera d´Arrecifs cap a Sydney, 2.000km en direccio Sud al llarg de la costa Est d´Australia i 10 dies de viatge sense parar.

L´inici de l´aventura fou a Hamilton Island: coral, 35 graus, peixos de tots colors, tortugues, taurons, dofins, aigua verd turquesa, sorra blanca…

Ara ja nomes falten tres dies fins a Sydney, la temperatura ha baixat 10 graus i l´aigua es mes fosca, balenes, dofins, tonyines i albatros que ens segueixen.

El barco fa patxoca. Costa 1milio d´euros, 57 peus de llarg i totes les comoditats d´una casa guay.

Hem hagut de parar dos dies a Surfers Paradise a refugiar-nos d´un «temporalillu».

L´entrada al port va ser una mica delicada, de nit, pluja a tope, onadetes importants i corrent en contra. La veritat em vaig acuyunir una mica pq la bocana es molt estreta i mes d´un barco ha llepat alla. En mitg del cangueli em vaig enrecordar, mes que de costum, de tots vosaltres aixi que us escric un mail…

Tambe vaig fer un repas rapid de la meva vida: Allo que no vaig fer, allo que no vaig dir, allo que no havia de dir o que no havia de fer (res que no hagueu fet tambe vosaltres).

Ara han passat dos dies i ja no me n´enrecordo de quines conclusions vaig treure. No m´extranya que no aprengui mai….

Ah si! Ja menenrecordo d´una, era mes o menys «La mar es molt molt gran».

No rigueu pq de veritat que no som concients de la magnitud de la mar.

Estic esperant a que em confirmin que ja torno ha tenir feina (una altra diferent).

La furgo encara funciona. L´haurieu de veure quin goig que fa, amb tots els juguets a dintre (planxes surf), ordenats i llestos per entrar en accio.

Visc en una casa llogada amb una parella jove. Esta a la platja d´Avalon, 30 km al Nord de Sydney, a Premia com si diguessim. No hi ha paraules per explicar com de xaxi es el lloc. Em recorda a Formentera: tothom de bon rotllo, pero amb onades de calitee.

La casa esta que cau a trossos pero te caliu i «soul» i un jardi a radera on el company hi fa motocross. I tambe tenim pista de tenis.

Els esmorzars al mati al pati son tot un espectacle de la natura, milers d´ocells que venen a saludar-te a veure si els passes res de jalar.

He millorat molt el meu surf pero continua sent dolent. L´altre dia em van portar a un «secret spot» amb ones de pelicula. No us podeu imaginar l´odissea fins arrivar-hi. Vaig poder agafar un parell de «bombes» que encara flipo.

Faig vida molt sana i estic en forma. Trobo a faltar el pernil serrano i l´arros a la cassola de ma mare.

Hem falta molt per guanyar alguna de les regates dels dissabtes. Encara no m´he guanyat el respecte dels altres regatistes pero estic en el bon cami, crec.

He fet una bona colla de coleguilles. Amic amic de debo penso que encara cap.

La vida a Australia pels australians es molt molt facil, inlcus pel mes curt. Tot funciona, tothom te feina, cotxe i casa. No hi ha dificultats. La unica condicio: no si val a ser gandul.

Consideren Spain un pais del 3er Mon. Enrotllat i simpatic pero del 3er Mon. Perdoneu-me que no m´hagi esforcat gaire en convence´ls del contrari.

La gent que te calers aqui, en te molts molts. Rolls i Ferraris se´n veuen forca.

Les cases son de fusta. Res de ciment i fonaments.

La proporcio de parassits socials i de lladres protegits per llei (politics, funcionaris ganduls, banquers, directius d´empreses publiques, etc) es menor que en els paisos llatins (Italia, Spain…)

Concequencia: La societat (nosaltres) disfruta mes i millor els escassos recursos disponibles.

Treure´s el carnet de coduir cotxe costa 10.000pts. als xavals de 16 anys i l´examen es sencill, pulutant les autoescoles no son negoci.

Els nens no van l´escola a aprendre sino a passar-s´ho be i a madurar relacionant-se amb els companys. Com si fossin de colonies amb l´esplai. Consequencies: El nivell escolar es de risa i ningu mai repeteix curs. No tenen ni puta idea de res pero son

Deja una respuesta