La volta a Menorca en patí a vela és una regata organitzada per Adipav, amb col•laboració especial del Consell Insular de Menorca, i del Museu Marítim de Barcelona, patrocinada per Spain-Tir, Pedros’s Boats i el MMB.

Participants:15 regatistes, provinents de les quatre principals territorials (10 catalanes, 2 andaluses, 2 belgues i 1 valencià). Això suposa 5 regatistes més que en el 2006, a més a més, en l’edició anterior els participants provenien d’una única territorial, la catalana, ampliant-se aquest any amb les altres tres territorials.

• Els regatistes seran escortats durant tot el trajecte per el pailebot “Santa Eulàlia” i el “Icaria”. L’embarcació Sta. Eulàlia data de 1919, i és patrimoni i insignia del Museu Marítim de Barcelona, i casualment celebra aquest any el seu 90 aniversari. I de la mateixa manera ens acompanyarà el vaixell Icaria “Maxi Sloop”, vaixell escola de Base Nàutica municipal de la platja Mar Bell, a Barcelona, de 20 metres i 62 peus, i que va ser imatge publicitària de “Fortuna Light”, i va donar la volta al món el 1987.

• Per aconseguir la màxima implicació amb la societat menorquina, es van sortejar places al pailebot Santa Eulàlia , perquè varis ciutadans de Menorca puguin viure des de dins la competició i seguir amb la organització una etapa.

• Per apropar-nos el màxim al món nàutic menorquí, cada etapa serà apadrinada per un club nàutic diferent, i realitzarem una regata d’exhibició i sopar d’agermanament amb l’associació de Vela Llatina de Menorca “Amics de la Mar”.

• El patí a vela és l’embarcació actual de vela de competició més antiga del mediterrani. Nascut a les aigües de Barcelona és un catamarà de més de cinc metres d’eslora, amb cinc bancades que uneixen els dos flotadors en forma de ganivet. No té timó, ni orça, ni botavara i el màstil és d’alumini. És una embarcació de baix cost, no necessita amarrament, ni pràcticament manteniment. Una sola persona pot preparar-lo per navegar en 15 minuts i transportar-la al mateix temps. És ecològica ja que no utilitza motor.

• Fugint del tradicional model de regata de triangle olímpic, aquesta competició es basa en la consecució d’etapes al llarg de la geografia insular menorquina, amb un recorregut aproximat de 60 milles nàutiques, en cinc etapes, exigint d’aquesta manera una durada superior a la usual.

• Timing Volta a Menorca, en patí a vela: del 6 al 12 de juliol.

Diumenge 6 de Juliol. 1er dia – Regata d’exhibició a Fornells amb els “Amics de la Mar” (Assoc. De Vela Llatina de Menorca ) i sopar d’agermanament.

Dilluns 7 de juliol. 1ra etapa – De Fornells a La Vall.

Dimarts 8 de juliol. 2na etapa – De La Vall a la Ciutadella (Recepció a l’ajuntament de Ciutadella). Jornada de portes obertes del Santa Eulàlia al port de Ciutadella, de 18 21h.

Dimecres 9 de juliol. 3ra etapa – De Ciutadella a Cala Galdana (recepció oficial de l’ajuntament de Ferreires a la platja de Cala Galdana).

Dijous 10 de juliol. 4ta etapa – De Cala Galdana a Cala En Porter. (Recepció oficial a càrrec de l’ajuntament de Sant Lluís , segurament a les “Coves d’en Xoroi”)

Divendres 11 de juliol. 5ena etapa – De Cala En Porter a Maó (Recepció oficial de l’ajuntament de Maó.

Dissabte 12 de juliol. Regata d’exhibició al Port de Maó. Jornada de portes obertes del Santa Eulàlia. Sopar de clausura.

La organització
ADIPAV

Deja una respuesta