S´ha acabat la Xa edició de la Copa d´Europa de Patí de Vela. Després de quatre dies intensos i sis regates, s´han decidit els campions. Participació molt alta i de qualitat, amb 68 participants seniors i 23 juniors.

El campionat començava amb vents d´intensitat mitja de garbí que permetien fer dues proves. En Juan Luis Paez (CN Sevilla) demostrava la seva qualitat liderant el campionat. El seguien l´Oriol Castellà (CN Sitges) i en Quim Esteba (CN Tamariu), sempre regulars. Alguns dels favorits ja acumulaven algun resultat dolent o fins i tot algun ja es despedia del campionat amb dos mals parcials.

La tornada a la platja creava una estampa espectacular, amb més de seixanta veles al fons del mar. Després coca de Sant Joan boníssima i xerrada post-regata a la terrassa del club.

El segon dia el vent afluixava d´intensitat i feia que el campionat s´apretés més. Tot i el vent fluix de garbí, es podien fer dues proves i al final del dia s´acabava amb un triple empat a la classificació entre el jove Victor Depoorter (CV Sant Antoni), en Juanlu, i en Quim Esteba. El campionat quedava molt obert, amb varis participants com l´Oriol Castellà, el local Peco Mulet (CN Badalona), en Xavi Roca (C Mar Sitges), etc., encara amb opcions a la victòria. En categoria junior en Jordi Obach (CM Cubelles) era el més regular, fet que li permetia agafar un còmode avantatge a la classificació provisional.

El quart dia el vent de garbí pujava d´intensitat però complint amb el calendari, es celebrava només una prova. En Juanlu i l´Adrià Gabarró (CV Sant Antoni) tenien un frec a frec durant tota la regata. Al final en Juanlu s´imposava agafant un petit avantatge sobre en Victor Depoorter a la classificació provisional. La resta de la flota es quedava sense pràcticament opcions a la victòria final.

L´últim dia, l´actual campió d´Espanya, en Juan Luis Páez (CN Sevilla) confirmava els pronòstics i guanyava la Xa Copa d´Europa en categoria senior. L´última prova començava amb un ´Match Race´ entre en Juanlu i en Victor. En Juanlu aconseguia que en Victor anés al bordo dolent i el despenjava de la regata deixant-lo sense opcions i fins tot perdent el podi final. En Peco Mulet acabava segon la regata demostrant que amb vent també es defensa i aconseguia el subcampionat. L´Oriol Castellà, sempre regular, tancava el podi final.

Jordi Obach Rafel (CM Cubelles) en junior feia valer el seu avantatge i aconseguia el seu primer títol europeu. Molta emoció a l´última regata junior per decidir el podi. Al final l´Adrian Márquez (CN Sitges) aconseguia el subcampionat i l´Angels Aso (CN Masnou) el tercer lloc, i a més guanyant en categoria infantil.

Finalment, felicitar als campions però també a tots els participants, voluntaris i organitzadors. Una competició d´aquest nivell porta molta feina i creiem que tothom ha marxat satisfet de la Xa Copa d´Europa de Patí de Vela.

Deja una respuesta