El passat dissabte dia 13 de desembre, diada de Santa Llúcia, se celebrà la 1ª Nit de la Vela del Club de Mar. Fou una convocatòria oberta a tots els simpatitzants de l’esport de la vela addictes a la societat.

Malgrat d’ésser el primer cop que se celebrava, malgrat que aquell dia i a la mateixa hora el Real Madrid navegava, a la mateixa hora, per el Camp Nou i alguna que altra força major, la trobada va tenir tant d’èxit que, tothom va estar d’acord en que anyalment s’havia de repetir la convocatòria.

L’acte començà amb la projecció d’un reportatge històric des de les primeres regates de finals dels anys cinquanta fins a les darreres organitzades. Entre mig però, es van incorporar imatges de les regates comarcals de “traineres” organitzades amb el suport del Club de Mar que costejà l’embarcació sitgetana Maria del Vinyet, amb la qual i els mariners sitgetans demostraren la seva vàlua fins a l’extrem de quedar campions de Catalunya, l’any 1955. El documental se centrà també en les imatges dels diversos regatistes que, sentin el fibló de la vela, han representat, en el 56 anys d’existència, els colors de la societat. L’Escola de Vela, avui consolidada, fou també objecte d’especial atenció en aquest repàs d’activitats; com també ho fou el repàs de les col.laboracions prestades a entitats com la Regidoria d’Esports, la Fundació Blau Marí i esdeveniments extraordinaris com les Copes d’Or i la Setmana Catalana de Vela en les seves diferents edicions.

Després de gaudir del menú mariner preparat per la diada, que fou servit amb la pulcritud en que sol fer-ho el servei de restauració del Club, es va reprendre el fil esportiu amb l’anunci de les regates previstes per l’any 2009:

  • 25 de juliol – VIII Trofeu Kirico de Funboard
  • 19/9 al 1/11 – Prova de Funboard del circuït català
  • 10, 11 i 12/10 – Copa d’Espanya de Patí a Vela

    Després fou l’esportista de Club, Pilar Pasanau, campiona d’Espanya de Navegació en Solitari, qui acaparar l’atenció de tots al exposar el seu futur projecte, previst per a l’any 2010, de travessar, en solitari, el respectable l’oceà Atlàntic.

    La festa va concloure de forma simpàtica amb el lliurament d’uns recordatoris a aquells que en èpoques anteriors varen formar a la juntes amb el càrrec de comodors.

  • Deja una respuesta