• Oriol Mahiques es proclama guanyador absolut amb 3 primers de 4 regates classificatòries.

• Avui s´ha fet l´última etapa de la Volta: l´etapa Cala En Porter – Maó, dividida en dues regates, Cala En Porter – Binibeca, i Binibeca – Maó.

El dia s´ha despertat amb 10 nusos de vent amb puntes de 12. Els regatistes iniciaven el primer tram de la regata a les 12:50 hores i arribaven a Binibeca al cap de dues hores aproximadament força agrupats.

En aquesta primera regata Jaume Llobet, del club de Mar de Sitges ha estat el més hàbil i veloç agafant els constants roles aconseguint el primer lloc. L´ha seguit Luís Izquierdo, del Club Marítim Cubelles, i d´Oriol Mahiques, del Club Nàutic Sitges.

En la segona prova el vent ha anat caient progressivament, fet que ha provocat que la regata agafés un to més tàctic que no pas tècnic, i les posicions han anat variant força.

Oriol Mahiques, que anava en cinquena posició al començament de la prova, de sobte en un bordo ha passat a primera posició i ha sabut mantenir-la fins a la línia d´arribada, proclamant-se guanyador de la tercera edició de la Volta a Menorca.

Un cop a terra Oriol, regatista més jove de la flota amb només 16 anys, es mostrava emocionat: “jo no venia a guanyar, venia a passar-m´ho bé i m´ho he passat molt bé.” És la primera experiència d´aquest jove regatista en una travessia d´aquestes característiques “Com que són travesses molt llargues res està decidit fins al final, és molt diferent a una regata habitual .”

Oriol Mahiques és actual campió d´Europa de Patí a Vela en segona categoria i ha rebut la medalla d´or de la Real Federación Española de Vela. A més a més és regatista ARC (Alt Rendiment Català)

Demà es durà a terme una regata d´exhibició al Port de Maó que no serà classificatòria però que oferirà un espectacle a tot aquell qui s´apropi al port. A la nit es farà el sopar i festa de clausura de la III Volta a Menorca.

Deja una respuesta