Ahir va haver-hi reunió en el Consell Insular de Menorca, entre el Director general d’esports del CIME, Miguel Àngel Milla, el gerent de la Fundació Destí Menorca, Amador Rodriguez i el President ADIPAV Gerard Esteva.

Per part de ADIPAV es va plantejar el projecte Menorca 2008 de cara a la promoció de la Illa Menorca a l’exterior i també del projecte propi durant els dies que farem la volta.

Es varen plantejar aquets objectius:

Aquesta regata està emmarcada en el sí del calendari ADIPAV.

El que es pretén es poder fer conèixer el patí a vela a l’Illa de Menorca, promocionar la vela en tots els seus àmbits i promocionar l’illa de Menorca en tots els territoris on el patí hi té una presència notòria (Catalunya, València, Andalusia, Bèlgica, França i Holanda).

Desitgem a més, que la volta a Menorca sigui un espectacle de diversió i entreteniment per la gent que del 6-12 de juliol estigui a Menorca.

El fet de plantejar la volta a Menorca com una competició mediàtica fa que es conegui més la seva geografia per mar.

Ens agradaria poder implantar la volta a Menorca de forma bianual i amb un sistema de selecció que faci que els participants siguin de tota Europa i provinguin, per tant, de diverses federacions esportives.

Pel que fa a la repercussió d’aquesta volta a Menorca, esperem poder tenir un resó mediàtic no només a les balears, sinó en cadascun dels territoris d’on provenen els regatistes, vol dir d’Espanya però també de França, Bèlgica i Holanda.

Pretenem poder tenir també el recolzament de la societat civil i esportiva de l’illa de Menorca, també del CIME i dels patrocinadors, fent de la competició una cosa de tots.

El nostre projecte seria poder fer unes regates de Classificacions en els diversos territoris on tenim flota de Patins a vela, de tal manera que a Menorca li pugui interessar promocionar la seva oferta turística i a la vegada poder firmar convenis amb els territoris en qüestió perquè en surtin beneficiades ambdues parts.
Regata Classificació Sitges:

També tindríem una repercussió en premsa molt notòria i els actes poden ser molt variats, exposicions de Menorca, etc.

Basem doncs la volta a Menorca, no només en el fet d’aportar un turisme de qualitat, sostenible i amb poder adquisitiu, sinó de vincular, a més, institucions com és el Museu Marítim de Barcelona. Basem la volta a Menorca en una simbiosi entre els regatistes i Menorca, fent promoció de Menorca en tots els territoris on el patí a vela hi té una presència notòria i una influència en les institucions.

Pretenem que el nom de Menorca estigui en boca de tota la gent durant el temps que nosaltres estiguem fent les regates de classificacions.

Com es pot comprovar en els dossiers de premsa, la repercussió de premsa que poden tenir aquestes regates és molt bona, i a més pot permetre al CIME, si li interessa, de lligar convenis amb les institucions dels pobles i governs on fem les regates.

Per altra banda, voldríem matisar, que la societat nàutica de Menorca, col•laborarà amb la volta a Menorca 2008.

Hem proposat que els club nàutics apadrinin una de les etapes de la volta i tots han acceptat gratament, estem pendents ara de que ho aprovin en junta directiva i que firmem el conveni de col•laboració, però en tot cas, aquest any aconseguirem que tota la societat nàutica representada pels clubs nàutics i associacions de la mar (esportives) estiguin al nostre costat.

Amb els amics de la mar anem una mica més lluny i col•laborarem directament amb la trobada que tenen ells a Fornells la primera setmana de Juliol.

Esperem doncs poder comptar amb el suport del CIME en la seva vesant de promoció de l’illa per tal de poder dur a terme aquest projecte.

Per altra banda, matisar que aproximadament el 80% del pressupost ja el tenim cobert amb aportacions dels patrocinadors.

Va ser una reunió molt profitosa.

ADIPAV

Deja una respuesta